tisdag 24 juni 2008

Tisdag 24 Juni!

FRA-lagen är verkligen genomförd, det är fortfarande sant. Riksdagen har röstat för övervakning av all kabelburen trafik. Det var ingen mardröm, det var tydligen sanningen det såkallade demokratiska Sverige 2008. Här följer ett litet utdrag ur en av Sveriges grundlagar, Regeringsformen - andra kapitlet, paragraf sex:

"Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddat mot... undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlysssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande."

Den som inte vill se gör det inte heller, hur uppenbart fel han eller hon än har, det blir mer och mer uppenbart.
Riksdagsmännen verkar göra allt för att undergräva demokratins legitimitet och spä på politikerföraktet således.

Som om FRA-skandalen inte vore nog så har politikerna röstat igenom en 40%-ig ökning av partibidragen sedan 2000. I vad som verkar vara ett desperat drag för att kompensera mot det faktum att alla riksdagspartier tappar medlemmar och därmed tappar makt och resurser. Istället för att partierna förankrar politken underifrån ser vi hela tiden en tydlig ökning i avståndet mellan politikerpampar och vanliga medborgare. Budskapet verkar vara att folket ska styras uppifrån. Vad kan denna distansieringsutveckling bero på? Samhällsutvecklingen generellt? Att svenskarna närmar sig EU-politikernas beteende? Eller är det på grund av en ökad hotbild mot politker och krav från Säpo och dylika organisationer?

I vilket fall så sänder även detta väldigt konstiga signaler till "undersåtarna" ute i landet, de som inte har en gräddfil in i "politiken". Sverige är ute på hal is och hjälpen verkar vara långt borta.

Inga kommentarer: