onsdag 18 juni 2008

FRA!

Det har varit en urusel och katastrofal rapportering kring FRA-lagen i den mainstreammedia såhär långt. De liberala medierna DN och Sydsvenskan tog i varje fall upp frågan för över en vecka sedan. Populistiska Aftonbladet har tigit som muren fram till det bittra slutet. Det som räddat motståndet mot detta grundlagsvidriga förslag är helt vanligt folk som skrivit bloggar, mejlat till riksdagsledamöter och aktiverat sig som aldrig förr.

Min egen uppfattning är att ett integritetskränkande förslag som detta givetvis bör stoppas helt så fort som möjligt. Att som nu i elfte timmen skicka tillbaka förslaget på remiss och kräva fler kontrollinstanser är bara löjligt! Där har även Lars Ohly rätt faktist, han passar på att vara populist när det går an. Nåväl, det är ju bara pinsamt å riksdagsmännens egna vägnar om dem inte inser hur skevt detta lagförslag är. För att citera Dennis Leary: " I can not believe I have to get angry about this shit!"
Sverige brukar ju vara ett land som älskar att kritisera andra länder och föregå med gott exempel internationellt. Varför skulle man då vilja införa total övervakning av sina medborgare a la Orwells 1984? "If you want a picture of the future, imagine a boot stomping on a human face -- forever." som Orwell själv skrev.

Övervakning är något som inte hör hemma i en demokrati som Sverige utger sig för att vara. Systematisk övervakning av medborgarna i denna stil återfinns i diktaturer och bör absolut inte införas i Sverige. Argumentet att den som inte begår brott inte har något att förlora är bara struntprat. Oskyldiga människor har rätt till ett privatliv oavsett om några få brottslingar skickar SMS och email eller inte. Du som säger att oskyldiga inte har något att förlora, brukar du inte låsa dörren på toaletten kanske? Inser du inte att integriteten måste försvaras, eftersom den nu är hotad i form av en borgerlig regering i dagens Sverige. Glöm inte heller att det är Bodström (S) som är den stora entreprenören bakom lagförslaget från början. Även han bör kritiseras hårt åt för detta idiotiska förslag!

Nä nu är det fan dags att säga ifrån på allvar! Gör din röst hörd! Väck frågan i din skola, på din arbetsplats, med dina släktingar och vänner. Skriv till riksdagsledamöter! Protestera på stan, sprid flygblad. Bara du gör något! Om 10-20 år vill du inte säga: - Jag kommer ihåg när det beslutet togs, men jag gjorde inget.

Gör något nu istället!

Länkar för vidare information:

www.stoppafralagen.nu

http://www.argumentera.se/FRA-lagen.php

http://alpha.bambuser.com/channel/PRfekt

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=795012

http://sydsvenskan.se/sverige/article337340.ece

Vad jag vet så är Miljöpartiet det enda parti som varit emot förslaget både när det kommit från höger och från vänsterhåll.


Inga kommentarer: